Välkommen till Imagine - Västra Götaland


 

IMAGINE VÄSTRA GÖTALAND 2019!

Efter tre år av otroligt inspirerande arbete med Imagine Sweden Festival i Uddevalla är ordningen återställd. Vi på KulturUngdom ställer nu storheter som Silvana Imam, Slowgold, Erik Lundin, Ali Dhaanto och Maxida Märak åt sidan för att helt fokusera på det vi gillar allra mest: ny musik från Västra Götaland! Anmälan är öppen - välkomna in! 

Det känns grymt att gräva ner fötterna i myllan och riktigt höra hur det gror i replokaler, kulturskolor, klubbar, studieförbund, fritidsgårdar, lägenheter och stugor i våra 49 kommuner...DÄR finns ni - artister, musiker, konstnärer, låtskrivare. Så spännande är det att tänka på all musik som håller på att växa fram. Och vi hoppas på att få höra resultatet. 

Turnéplan Imagine Västra Götaland 2019:

Deltävlingar: 
2 & 3 mars| Landvetter 
9 & 10 mars | Trollhättan
16 mars | Falköping

Music camp: 5-7 april | Uddevalla
Regionfinal: 27 april | Borås 
Festival/Riksfinal: 29 maj -1 juni | Imagine Sweden Festival 2019, Gävle

 


 

Kontakt: Yohanna Eek, 0707-228424, yohanna@kulturungdom.se 
Mer info om Imagine Sweden, KulturUngdom och Imagine International finns på:
www.imaginesverige.se | www.imaginefestival.net

Imagine Västra Götaland Rigg 2018

All backline, dvs. gitarrförstärkare, basförstärkare, komplett trumset, mikrofoner och monitorer.

Imagine lägger stor vikt vid att ha bra ljud, på nivåer som inte sabbar hörseln för er eller för publiken. För att göra det måste scenljudet hållas under kontroll. Därför använder vi sedan många år tillbaks POD:ar för gitarrister och basister.

Vi har också ett trumskydd som begränsar scenljudet från trummorna och vi vill att akterna använder våra cymbaler.

Vi har ett Nord Stage-piano med vägda tangenter att låna. Även stämapparat finns till låns. 

Mer info kommer. 

Huvudpris

Två akter på Regionfinalen i Västra Götaland väljs ut av juryn och åker till Imagine Sweden festival/Riksfinal i Gävle 29 maj - 1 juni 2019!

 

Projektledare Yohanna Eek,
0707-228424
yohanna@kulturungdom.se

www.kulturungdom.se


Mer info kommer.  

2018 års vinnare av Imagine Västra Götaland: 

Luna Kristy, Singer/songwriter

Juryns Motivering: Akten lyckas med sin röst skapa en alldeles egen rymd, där alla i rummet välkomnas. Med en musikalisk kvalité som sticker ut och en personlig och fantastisk karisma fångar denna akt även juryn i sin originella sfär. 

 

Töcken, Drömsk indie rock

Juryns Motivering: Med en suggestiv ljudbild och en stark närvaro fångar denna akt publiken från första ton. Med genialiska stämmor, originalitet och en professionell utstrålning blir denna akt helt enkelt oemotståndlig. 

Arrangeras av KulturUngdom

Västra Götaland                                                     Imagine Västra Götaland drivs av KulturUngdom som är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland. Sedan starten 1994 arbetar vi med att främja kulturutövares och arrangörers rättighet till inflytande och delaktighet i kulturlivet. Vilken konstform du än sysslar med och i vilken form och storlek du än vill att den ska ta sig uttryck, så erbjuder vi samarbeten, nätverk och kontakter lokalt, nationellt och internationellt. Vi stöttar också med marknadsföring, kulturstödet K-Pengar och teknik. Vår verksamhet bygger på dina idéer och visioner, stora som små, allt är möjligt. Du hittar oss på: www.kulturungdom.se Tel: 031-848880

Kontakta oss


Yohanna Eek

Gamlestadsvägen 2-4 Hus B15
402 51 Göteborg

0707-228424

yohanna@kulturungdom.se

Årets tävlande

Här listar vi alla som hitills blivit godkända för att tävla i årets tävling.

Inga akter har ännu godkänts i det här länet.

Nyheter från Västra Götaland