Välkommen till Imagine - Kalmar län


VINNARE AV IMAGINE KALMAR LÄN 2019 ÄR NU UTSEDD - GRATTIS ARDIANA GIMOLLI! 

Välkommen till Imagine, Musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats för unga musiker i åldern 13-21 år! Efter 30 år med Musik Direkt byter en av Sveriges största musiktävlingar kostym och namn till Imagine. Därmed knyts banden närmare till Imagine-länder som Brasilien, Frankrike, Spanien, Polen, Kroatien, Slovenien, Zimbawe, Malawi, Belgien med flera. I Imagine utvecklas du på scen och får träffa andra unga musiker i regionen, landet och världen!

Länets Imagine-deltävlingar äger rum på Mejeriet UNG i Västervik den 16 mars och på Fryshuset i Nybro den 17 mars. De akter som går vidare får delta på ett 2 dagar långt Music Camp på Ungdomshuset UNIK i Kalmar den 29-30 mars. Där bjuds det gemensamma aktiviteter, workshops, coachning, konserter, öppen scen med mera. Music Camp avslutas med regionfinalen.

Ingen audition behövs för att delta i Imagine och tävlingen är kostnadsfri. Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller låtskrivare. 

I regionfinalen har du chansen att vinna fina spelpriser. Förstapriset är att få representera Kalmar län på Riksfinalen i Gävle i maj/juni. Här delas nationella och internationella spel- och coachningspriser ut. Imagine Swedens vinnare 2018 är Diatryma från Uppland som tävlat för Sverige i den internationella Imaginefestivalen.


Följ hur det går för länets Imagine-artister på: 

https://www.facebook.com/imaginekalmar/ 

www.instagram.com/imaginekalmar

www.imaginesweden.se - Imagine Sweden Riksfinal 

Instagram

 

 

 

 

 

Backline vid Imagine-tävlingarna är som regel:
 
- 2 st Line6 Flexitone3,  gitarrförstärkare
- Peavey Max 700, basförstärkare
- Tama Star classic, trummor (tre pukor, tre cymbaler, dubbeltramp finns)
- 1 stagepiano Yamaha C 300
 
Lokala avvikelser kan förekomma, fast då med likvärdig utrustning. Allt du behöver ha med dig är trumstockar, färdigstämda instrument, specialpedaler till trumset, effektpedaler till gitarrer mm.
 
I Imagine tillämpar vi en maxgräns på ljudnivån: Maximalt ljud LAFmax 110 dB. Ekvivalent ljud LAeq, AKT 95 dB. Ekvivalent ljud LAeq, 1h 95 dB. Alla tävlingar har ett fullt utrustat PA. Ljudtekniker samt ljustekniker.

Eftersom tävlingen vänder sig till alla genrer kommer även akustiska akter att förstärkas, så meddela oss hur du vill bli förstärkt(fast mic, mygga mm).

Ta vara på din soundchecktid (20 minuter), genom att kolla dina instrument, effekter, kablar mm innan du kommer till tävlingen. När du väl är på plats så se till att du är klar med färdigstämda instrument 20 minuter innan din soundchecktid.

Kalmar läns riksfinalist 2019 blev Ardiana Gimolli från Hultsfred. Av regionfinalens åtta akter fastnade juryn för Ardiana Gimolli´s uppträdande. Juryns motivering löd: "En självklar artist med full kontroll på stämbanden. Den dynamiska och coola rösten har ett uttryck som når ända in". Ardiana får därmed även åka till Imagine Sweden Riksfinal som hålls i Gävle första helgen i juni. 

Music Camp - Vid varje deltävling utses 3-5 pristagare som får delta på Imagines Music Camp. Detta består av två dagar fyllda av workshops, gemesamma aktiviteter, öppen scen, inspirationskonserter med mera. Campet som hålls på ungdomshuset UNIK i Kalmar avslutas med regionfinalen. 
 
Priser i Regionfinalen
Första priset i Regionfinalen är att få åka till Imagine Sweden Riksfinal, en stadsfestival fullspäckad med konserter, workshops, nattjam, föreläsningar och mycket mer! I regionfinalen finns dessutom chansen för alla akter att vinna spelpriser till länets festivaler och scener.  

Priser i Imagine Sweden Riksfinal
I Riksfinalen är första priset att få representera Sverige på den internationella Imaginefestivalen (www.imaginefestival.net) Förutom förstapriset delas ett antal spel- och coachningspriser ut. 
 
Länsmusiken
Box 14
572 21 Oskarshamn
Tel: 070-3086255
 
Vill du komma i direkt kontakt med projektledarna:

Samarbetsparter för årets deltävlingar är Mejeriet UNG i Västervik & Fryshuset i Nybro där deltävlingarna kommer att hållas. Även Ungdomshuset UNIK är en partner där regionsfinalen och årets Music Camp kommer att hållas. 

Vi vill även tacka våra partners som stöttar tävlingen på olika sätt:
Flygbilder Kalmar
P4 Kalmar
Albin Rylander Foto
Musikkompaniet
Länsmusiken Kalmar Län 

 

 

 
 
 
 
Kalmar läns riksfinalist i Imagine 2019 heter Ardiana Gimolli och kommer från Hultsfred. Så här löd juryns motivering: "En självklar artist med full kontroll på stämbanden. Den dynamiska och coola rösten har ett uttryck som når ända in".

KALMAR LÄNS RIKSFINALISTER GENOM ÅREN:

2019 ARDIANA GIMOLLI /Imagine Sweden Riksfinal i Gävle - Vinner spelpriset att spela in en musikvideo med Flygbilder Kalmar

2018 CHELSY NICOLAS /Imagine Sweden Riksfinal i Uddevalla 

2017 ERIK RENGREN /Imagine Sweden Riksfinal i Uddevalla - Vinner spelpriset Göteborgs Kulturkalas!

2016 LUCAS GALOVAN /Imagine Sweden Riksfinal i Uddevalla

2015 DIMPKER BROTHERS /Imagine Sweden första riksfinal i Kristianstad - Vinner spelpriset Live at Heart!

2014 POINTLESS SYMPATHY/Riksfestivalen i Sundsvall - Vinner Sabaton Open Airs coachningspris!

2013 IDA & ELINA/Riksfestivalen i Västerås - Vinner spelning på Virserums Musikdagar!

2012 NINA ALERSTEDT/Riksfestivalen i Jönköping

2011 GALOVAN/Riksfestivalen i Eskilstuna

2010 LE MAINE/Riksfestivalen i Uddevalla. Vinner hela klabbet och får spela på internationella Imagine Festival i Trondheim, Norge!

2009 SYSTER & BROR/Riksfestivalen i Uppsala

2008 SANDRA SOFIE/Riksfestivalen i Kalmar

2007 BLIND UNIT - Vinner Rockpris! 

2006 DELITE    

2005 MORGAN DOLORES  

2004 FLUTE IN THE AIR

2003 ABALONE DOTS - Vinner spelpris på Music Crossroads-festivalen i Dar es Salaam, Tanzania! 
 

Arrangeras av Länsmusiken Kalmar Läns Musikstiftelse

Kalmar län                                                       Imagine (f.d.Musik Direkt) i Kalmar län arrangeras på uppdrag av Kalmar Läns Musikstiftelse och är en musiktävling för unga musiker 13-21 år. Samarbetsparter för årets lokaluttagningar är Mejeriet UNG i Västervik och Fryshuset i Nybro där de båda deltävlingarna kommer att hållas. Även Ungdomshuset UNIK är en partner där regionsfinalen och Music Camp kommer att hållas.

Har du frågor kring Imagine i Kalmar län? Skicka ett mail till oss på imaginekalmar@lansmusiken.se

Länsmusiken vill skapa förutsättningar för länsinvånarna att ta del av ett rikt och varierat musikliv. Genom delaktighet och konstnärliga upplevelser vill vi uppmuntra unga till eget skapande och utövande - i samarbete med föreningar och personal som arbetar mot samma mål. Imagine är här ett viktigt ungdomsprogram.

Kontakta oss


Sara Westerberg, Thomas Karlsson

Box 14
572 21 Oskarshamn

073-653 13 30

imaginekalmar@lansmusiken.se

Årets tävlande

Här listar vi alla som hitills blivit godkända för att tävla i årets tävling.

0505
Ardiana Gimolli
Darjin Anwar
Deserted
Eli Mårtensson
Elias Värnlund
Emanuel Boigs
Emma
Harry Lund
i en identitetskris
I won
Leo Hertzberg
Linnea Roslund
mimmi
Murre
Nellie Åkerklint
Out Of Sync
T & the Rex

Nyheter från Kalmar län