Allt om deltävlingarna i Uddevalla2017-03-14 | Västra Götaland

Musik Direkt en del av Imagine ÄLSKAR Uddevalla! Det är verkligen ingen tillfällighet att vi valt att placera Riksfinalen av hela tävlingen under tre års tid i Uddevalla! Fantastiska musiker, grymma arrangörer, härlig stämning, utmärkt lokal och vårväder! Det här var årets sista två deltävlingar, snart dags för Semifinal!
Helgen var helt bisarr; så mycket som har hänt och så mycket folk! Det var soliga vårluftiga dagar och lätt molniga kvällar. Och arrangörerna som satte igång klockan åtta på morgonen och förberedde allt inför att akterna skulle komma hade stenkoll; allt gick som smort och det var väl informerat och skyltat överallt. Vi provade under lördagen och söndagen också att livesända hela kvällarna via vår Fb-sida, vilket visade sig vara succé!

27 akter kom och stämningen har varit på topp bland taggade musiker hela helgen! De har alla gjort fantastiskt ifrån sig på konserterna, soundcheckat, deltagit i låtskrivarworkshop, fikat och sprungit omkring i glädje och nervositet, spelat tillsammans, knutit kontakter och glatt sig över upplevelsen.

Vidare till semifinal från deltävling 4 & 5:

Emmie Lii, akustisk rock
Juryns Motivering: Akten i fråga har fantastiska låtar som fungerar både vid en lägereld, i en timmerstuga, i Nashville och på en arena. Med fantastisk sång, schyssta arrangemang och ett personligt framförande.

Jenny Wall, pop
Juryns Motivering: Ett proffsigt framförande där allt känns självklart. Bra låtar, tajt och svängig frasering. Snygga arr för sättningen och en tydlig presence som övertygade alla i juryn.

Bälg och Tagel, folkmusik
Juryns Motivering: Akten visar med stilistisk säkerhet, närvaro och glöd att toner kan säga mer än ord. Min hjärna dansar schottis mitt hjärta slår i polska-takt för Bälg och Tagel.

Major Business, blues/bluesrock
Juryns Motivering: Den här akten tog hela rummet med storm. Grymma låtar, presentation och scenshow. Med ett totalt groove och enormt sväng fick ni oss att trilla av stolarna och lyfta taket!

Kevkob, akustisk pop
Juryns Motivering: Grymma texter och spännande arrangemang. Ett eget sound med en unik röstkvalitét samt ett starkt budskap. Denna akt får ljudbilden att breddas och skapar ett magiskt skimmer. Från djupet av vårt hjärta, Kevkob!

Wolf King, rap
Juryns Motivering: Med tyngd och närvaro levererar akten ett budskap som griper tag om själen. Ord och beats kan flytta berg! Grattis Wolf King!

The Wire, rock/pop
Juryns Motivering: Här finns allt jag söker. Helhetskänsla, instrumentkännedom, sväng, attityd, samspel, glädje, kaxighet. Jag vill se och veta mer vad denna akt kan göra och utveckla till framtiden. Därför vill vi se mer av The Wire!

Five Bridges Tall, pop/rock
Juryns Motivering: Groovigt och nice, akten tar det bästa från den amerikanska södern och gör något eget av det. Jag blev på gott humör!

Lördagen och söndagen hölls ihop likt smultron på ett enda långt strå av konferencieren Susanne “Da Suss” Hägglund. Da Suss var en riktig ljusstråle som fick allt att flyta på på scenen. Och så klart, de fantastiska akterna som var på plats och redo för att köra sina låtar med allt de hade. ABF varit på plats med sin konst och med en cosplay grupp. No limits fanns också med liksom Kulturskolan som bidrog med en dansuppvisning på lördagen i pausen och ett cello nummer på söndagen med Sigurdur Andersson. Under jurypausen på lördagen uppträdde också Al-Dalaona Dabka band. Vi har haft en otrolig charmig jury av Zukie, Stefan, Anna och Johannes som har bedömt akterna, funderat på vad de kan jobba vidare med och till sist fattat de svåra besluten om vilka som får chansen att fortsätta till semifinalen.

Akterna blev under helgen fotade av Hanna Ferm, som också erbjöd möjlighet för akterna att bli fotograferade i studio. Hannas bilder från helgen kan ni se här nedan. 

Kort sagt; en underbar stämningen som har varit nu under helgen. Det har varit mycket skratt och mingel i cafét och foajen, glada människor, och slutligen; det har strålat som ett rampljus inne på Regionteater Väst!

/Angelica Bjurström, arrangör

Tack för den här helgen! Tack publiken, arrangörer och alla fantastiska musiker! Fortsätt spela! Nästa gång vi ses blir på semifinalerna 26 & 27 mars på Musikens Hus i Göteborg.

SENASTE NYHETERNA

» Anmälan öppnar 1 november för 2020års Imagine!
» DIANE - Vinnare både i Dalarna och vid riksfinalen 2019!
» Vinnarna Imagine Sweden Riksfinal 2019
» PRESS RELEASE
» Och vinnaren är... JONNA!!!
» Och vinnaren är... THOSE WITHOUT!!!
» Vinnare av Imagine Kalmar Län 2019 är Ardiana Gimolli!
» PRESS RELEASE
» Dessa gick vidare från deltävling 2 på Fryshuset i Nybro
» Dessa gick vidare från deltävling 1 på Mejeriet i Västervik
» De som gick vidare till Regionsfinalen är...
» Dags för deltävling i Örebro 2019
» Anmälan för Imagine 2019 är nu stängd!
» Deltävling 2 2019 på Söders Källa
» Och vinnarna är...
» Deltävling 1 2019 på Söders Källa
» Imagine Västmanland 2019!
» Nu är det hög tid att anmäla sig!!! Vi öppnar anmälningsperioden idag den 1.e november!!!!!
» Anmälan för 2019 års Imagine har öppnat!
» Kalmar läns riksfinalist 2018 var Chelsy Nicols från Vimmerby!
» WILMA PETTERSSON HOLMQVIST - Vinnare av Imagine Sweden Dalarna 2018!
» Och vinnaren är... SOFIA VIVERE!
» My Frändestrand - vinnare av Imagine Sweden Gotland 2018!
» Sista veckan att anmäla sig!
» Och de som går vidare till Regionsfinalen är.....
» Imagine Västra Götaland kommer till Mellerud!
» De som gick vidare till Regionsfinalen är...
» Pressmeddelande - Internationella Imagine
» Anmäl dig idag!
» Imagine release
» ANMÄLAN TILL IMAGINE SWEDEN 2018 ÄR ÖPPEN!
» Lyktvandring och Kickoff
» Regionfinalen i Jämtlands län avgjord!
» Och vinnaren är... EBONIKS!!!
» Rapport från Regionfinalen i Kungälv
» Regionfinal på Mimers Hus i Kungälv!
» Vinnare i Uppland 2017
» Erik Rengren blir Kalmar läns riksfinalist 2017
» Kuda gästartist på Musik Direkt Jämtlands län
» VINNARE I DALARNA - NORR RÅ!